Gausdal Maraton 2021

Hvordan blir GM 2021?

Det enkleste først: Gausdal Maraton skal arrangeres i 2021!

Vi skal gjøre alt vi kan for at GM skal gjennomføres i 2021! Helt nøyaktig hvordan det skal avvikles er vi, som alle sikkert forstår, ikke sikre på.

Det er ikke nødvendig å forklare alle interesserte hvorfor vi må være forberedt på det meste. Det viktige nå er å meddele at vi arbeider for at det blir løp, og at vi har flere alternative opplegg på blokka.

Plan A og B
Vi arbeider pr i dag med alternative løpsopplegg. Plan A er enklest å beskrive. Den er kort og godt at Gausdal Maraton gjennomføres på tradisjonell måte.

Vi definerer imidlertid ikke en konkret plan B nå. B = usikkerheten. Som løpsarrangør i situasjonen vi alle er inne i nå, må det tas høyde for at vi på lang eller kort varsel må gjøre endringer og utradisjonelle tiltak i arrangementet vårt. Vi må være godt forberedt på at de begrensinger som coronatiltakene legger på idrettsarrangementer, så vel som på samfunnet forøvrig, gjør at vi ikke kan avvikle GM som «normalt».


I første rekke vil det være begrensinger og råd knyttet til menneskeantall og menneskeansamlinger som påvirker hvordan løpet blir. I forbindelse med GM er folk tett på hverandre ved flere anledninger. Dette gjelder både kjørere, funksjonærer og frivillige, ved kjøremøter, start, sjekkpunkter, målganger og premieutdelinger.

Det er nå ca 3 måneder til løpsstart. Hvor mange som kan være samlet, 1 meters-regelen og krav til bruk av munnbind er noe av det vi ikke har mulighet til å si noe om pr dags dato.

Eventuelle regelendringer med tanke på tilbakebetaling av startkontingent som følge pandemien vil bli publisert før påmeldingsstart.

Vi vil også spesifisere fortløpende hva dere som deltakere må tenke på når det gjelder endringer som kan oppstå. Med mer enn et snaut halvår igjen til løpsstart, vil vi måtte smøre oss med tålmodighet. Samtidig må vi alle være forberedt på                                                                                                                                  

Det blir artig å se hvem som har tenkt å satse på Gausdal Maraton i 2021 og vi ser det som en spennende utfordring å arrangere løp for dere i disse spesielle tider!

Vel møtt!


Utskrift   E-post